Opinie – Pro Vita op school?

8 07 2013

In 1990 bekrachtigde de voltallige regering de wetgeving op zwangerschapsafbreking, omdat de koning in een historische democratische uitschuiver even vergeten was waar zijn persoonlijke overtuigingen behoorden te eindigen en zijn officiële functie als constitutioneel monarch begon. Dit ondanks een brede maatschappelijke consensus voor deze wetgeving.

Bijna een kwarteeuw later is die brede maatschappelijke consensus voor de abortuswet er nog steeds. Het verzet tegen de wet is evenmin verdwenen.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Brusseel (Open VLD) vernam dat de vzw Pro Vita, een conservatief-katholiek geïnspireerde organisatie met bijwijlen extreemrechtse sympathieën, systematisch scholen infiltreert. Bij voorkeur stads- en gemeentelijke scholen. Daar geven ze een lezing getiteld ‘Het wonder van het leven’. Het waren ouders van scholieren van het lager onderwijs die haar rechtstreeks alarmeerden over bizarre lessen seksuele voorlichting, die in feite een regelrechte vorm van propaganda tegen abortus, voorbehoedsmiddelen, homoseksualiteit en voorhuwelijkse seks waren. Voor een kerkelijk huwelijk wel te verstaan…. Deze ‘lessen’ worden door de vzw Pro Vita vaak (gratis) gegeven op uitnodiging van leerkrachten biologie en wetenschappen, omdat schroom het hen belet om de leerstof, opgenomen in eindtermen te onderrichten. U leest het goed : de lessen blijven niet beperkt tot het vak godsdienst. Een uitzending van het VRT-programma Koppen toonde reeds eerder aan dat het niet gaat om een eenmalig feit.

Ann Brusseel stelde hierover een vraag aan minister van Onderwijs Pascal Smet, die antwoordde niet te kunnen optreden omdat dit tot ‘de autonomie van de scholen’ zou behoren.

Als scholen autonoom kunnen beslissen de eindtermen te vervangen door regelrechte desinformatie, is het dan niet aan de minister van onderwijs daar tegen op te treden? Waarom stellen we die eindtermen dan op?

Propaganda tegen abortus, tegen homoseksualiteit, tegen anticonceptie en tegen euthanasie is geen wetenschap en hoort niet thuis in de biologielessen, net zoals creationisme niet thuishoort in de lessen aardrijkskunde. Een onderwijsminister moet dit niet van zich afschuiven, het is zijn prioriteit!

Misschien zou zelfs de Minister van Justitie eens moeten laten onderzoeken of dit geen oplichting is en onderzoeken of ‘valsheid in informatie aan kinderen jonger dan 12’ geen misdrijf moet zijn. En wat gaat de Minister van Volksgezondheid straks doen aan het stijgend aantal SOA’s ingevolge deze propaganda?

Het gaat in deze tijden niet meer op om aan jonge kinderen te verkondigen dat ‘een man alleen bij een vrouw past omdat de ene brede schouders heeft en de andere niet’, zoals Pro Vita vzw dat in de biologieles propageert… Dat is een aanslag op de integriteit van een kinderverstand, op logica en redelijkheid, en van dergelijke onzin zouden politici onmiddellijk werk moeten maken.

Mario Van Essche, voorzitter Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV)


Acties

Informatie

One response

2 09 2016
Christina Van de Mosselaer

Hoe kunnen wij die smeerbossen nu eindelijk stoppen??
Die willen de wereld kapot en een nieuwe Islam wereld proberen te maken
zeker??? Nee, natuurlijk niet. Zij willen alleen maar de baas spelen!
Vrienden, wij weten toch allemaal dat er een meer dan overbevolking plaats vindt in de ganse wereld, zelfs de paus weet dit!!! Dat is toch echt onverantwoordelijk hé!!!???? Maar als klootzakken zoals Erdogan en Merkel
alleen maar commercieel blijven denken om baas te kunnen spelen over alles
en nog wat! Hoe moeten wij daar tegenop kunnen blijven komen als alle journalisten, vrijzinnigen, homoseksuelen, vrouwen en/of anders denkende oppositieleiders worden uitgemoord of toch tenminste gefolterd en monddood gemaakt en hun job kwijtraken zoals rechters, docenten etc. etc.
Zouden wij niet beter allemaal voor mr. Donald Trump stemmen?
Mijn vriend mr. President Obama heeft nooit de tweede wereldoorlog meegemaakt hé. Hij weet alles alleen maar via de boeken en heeft het nooit
aan den lijve ondervonden.
HELP, HELP, vrienden.

We love you en vriendelijke groeten guys!

Christina and C°

ps: En als wij niet opletten krijgen die klootzakken vanaf 1 oktober 2016
ook opschorting om een visa te moeten aanvragen en komt de hele “BATACLAN” van Afrika en het Midden-Oosten en Turkije zich hier lekker settlen!!!!! HELP! En dan hebben wij voor niets en nul de botten die
6 miljard Euro betaald aan Turkije en hun Dictator/Tiran.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: