Jeugdzorg overschrijdt 20.000 ‘cliënten’ dit jaar

19 09 2008

De Jeugdzorg zal dit jaar de kaap van de 20.000 ‘cliënten’ ronden.  Jaarlijks komt er ongeveer 4,5 procent ‘cliënten’ bij.  Ook al werkt de sector efficiënter, ze kan de enorme behoeften nauwelijks de baas, met ellenlange wachtlijsten als gevolg.

Oorzaken zijn onder meer te zoeken bij het groeiende aantal problematische opvoedingssituaties, bij ontsporing of crisissituaties bij de jongeren zelf.  Oorzaken daarvan liggen dan weer steeds vaker bij toegenomen armoede en bij de groeiende gezinsinstabiliteit.  Daarenboven wordt de samenleving ook steeds onverdraagzamer ten aanzien van kinderen en jongeren, die steeds makkelijker als lastig en misdadig worden omschreven.

Een de positieve zijde is te melden dat spijbelgedrag vandaag sneller wordt aangepakt en dat er meer ondersteuningsgericht wordt gewerkt.

Het Vlaams Welzijnsverbond (VWV) eist alvast een uitbreiding van de opvangcapaciteit met 3 procent (budget) per jaar. Het zegt dit nu omdat het Agentschap en minister Steven Vanackere van Welzijn (CD&V) een vervolg voorbereiden op het plan-Vervotte dat ze versneld uitvoerden de afgelopen jaren.

www.vlaanderen.be/jongerenwelzijn/
www.vlaamswelzijnsverbond.be


Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: