Skoeps.nl legt boeken neer

27 06 2008

Het doek is gevallen voor Skoeps.nl. De nieuwssite voor burgerjournalisten ging in oktober 2006 van start met de ambitie van iedereen een verslaggever te maken. Met de slogan ’16 miljoen reporters’ riep de website Nederlanders op om nieuwsfoto’s en filmpjes in te sturen.” Maar na anderhalf jaar hadden nog maar amper 7.500 reporters zich geregistreerd. Skoeps.nl slaagde er dan ook nooit in echt door te breken op het net. “Volgens Marcel Houtman, de directeur van Skoeps, heeft het project aangetoond dat het lastig is een site voor burgerjournalistiek te maken die losstaat van andere vormen van journalistiek. Luchtige items bleken het populairst, zegt Houtman. Zo werd een filmpje waarin Sinterklaas van een paard valt ‘tienduizenden keren’ bekeken.

Ondertussen staan andere media te wachten om de plaats van Skoeps in te nemen. “Wie nu Skoeps.nl bezoekt, wordt doorgestuurd naar de site van het gratis dagblad Dag. Die krant hoopt de webpagina ‘Meedoen’, waarop lezers bijdragen kunnen leveren, binnenkort uit te breiden. Net als bij Skoeps krijgen bezoekers de mogelijkheid om foto’s en video’s te uploaden”.

Skopes.nl was het resultaat van een samenwerkingsverband tussen PCM, de uitgever van onder andere NRC Handelsblad en De Volkskrant, en de digitale tak van Talpa Media.

Bron: De Standaard 14/05/2008

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: