Nood aan taalkennis en integratie imams

27 06 2008

De trieste meervoudige moord vanwege een Turkse Gentenaar, die vóór de moorden telefonisch contact nam met de imam om hem advies te vragen, is een voorbeeld van hoe een beleid kan falen.

De imam werd op 11 november 2004 gebeld door Osman Calli, een Turkse Gentenaar die een dag later vier vrouwen ombracht. De vrouw van Calli zei tegen de imam dat haar man haar zou vermoorden, maar Paksoy greep niet in.

De imam kon dan wel niet weten dat de man meerdere moorden zou plegen, hij kreeg wel de zeer angstige vrouw aan de lijn en gaf aan de man enkel een advies op basis van een vers uit de koran en zei hem verder dat ze moesten scheiden.

Cemal Cavdarli, imam en kenner van de Turkse gemeenschap in Gent, stelt het Turkse beleid mee verantwoordelijk voor de gebeurtenissen, omdat dit beleid overal in Europa eigen imams uitstuurt, mensen die géén taalkennis hebben, zich vaak niet integreren omdat het toch een tijdelijke positie betreft, en die soms ronduit wereldvreemd zijn.

De imam, die kort na de feiten naar het buitenland vluchtte, is bij verstek veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: