Pamflet voor verdraagzaamheid

13 02 2008

Een reeks Nederlandse moslimorganisaties creëerden een pamflet onder de titel ‘2008, zonder angst voor de ander’.  Abdelmajid Khairoun, voorzitter van de Nederlandse Moslim Raad zegt dat ze willen tonen dat ze achter het Benoemen en Bouwen-pamflet van 58 prominente Nederlanders (verschenen in Trouw) staan omdat ze begrijpen hoe het is om keer op keer in de hoek gezet te worden.

De angst van mensen voor anderen omwille van afkomst, sekse, religie of seksuele geaardheid, is gewoon tragisch. Ook het opgeven van de dialoog met andersdenkenden (bijvoorbeeld bij jongeren die overlast bezorgen (zoals in België onlangs weer gebeurde) is geen oplossing, menen ze.
Het platform wil overigens ook opkomen voor andere minderheden, zoals de joden.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

15 02 2008
Josée Necken

Zeer goed idee. Nederland heeft daar m.i. echt behoefte aan…en Vlaanderen uiteraard eveneens wat Moslims betreft en ook wat Joden betreft. Dit laatste werd onlangs nog bewezen bij het toegang weigeren van een Joods Amerikaans universiteitsprofessor (met keppeltje) tot een Brugs café of restaurant. De man – die o.m. Nederlands spreekt – bleek in Auschwitz geboren te zijn drie dagen voor het einde van W.O. II. Toen hij van de weigering melding ging maken bij de lokale politie, werd hem gezegd dat zoiets gewoon niet mogelijk was !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: