Evolutietheorie promoten in Vlaanderen

13 02 2008

Johan Braeckman (UGent) krijgt van de overheid 200.000 euro om de bevolking over een periode van 4 jaar te overtuigen van de juistheid van de evolutietheorie. Braeckman wil via lezingen en acties het brede publiek sensibiliseren over de evolutietheorie.

Als sinds 2007 waarschuwen academici voor de opmars van (onwetenschappelijke) theorieën als Intelligent Design en creationisme. Vooral in de VS bereiken creationisten de mensen met hun ruime budgetten via onder meer de oprichting van eigen musea.

Historicus Raf De Bont zegt dat creationisten momenteel geen invloed hebben in de wetenschappelijke wereld, maar er is wel een gevaar voor het ruime publiek.
Het initiatief is dan ook zeer zinvol, zeker als je weet dat momenteel 1 leerling op 5 twijfelt aan de evolutieheorie. Juist omdat de evolutietheorie zo dicht op ons vel zit – ze zegt iets over onze eigen afkomst – hebben mensen sneller de neiging om te twijfelen aan de juistheid ervan, wat niet zonder gevolgen blijft voor iemands wereldbeeld.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

16 02 2008
Henri Scholiers

Gaan die creationisten ook ontkennen dat er zeer grote geesten zoals Confucius, Zarathoustra of Boeddha bestaan hebben voor onze tijdrekening of dat er pas consensus kwam over de samenstelling van het oud en het nieuw testament in de eerste eeuw na Ch.?

Hebben al die mensen, die vanaf de vroegste oudheid geleefd hebben zonder kennis te hebben van de god der joden, christen of mohammedanen, dan niet bestaan in de ogen der creationisten ?

Gaan wij nu de dwazen volgen in onze scholen, zonder hen de weg te versperren. Ik ben het daar niet mee eens. Sinds de 4de eeuw vechten wij tegen hun stellingen en krabbelden zij achteruit. Het is niet omdat groot geld van de VS en de Saoudis hen steunen, dat zij alles kunnen kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: