Man bijt hond wint interculturele tv-prijs

14 01 2008

Man bijt hond is door allochtone verenigingen verkozen tot ‘beste interculturele televisie 2007′. Zeven programma’s waren genomineerd voor de nieuwe prijs, van de ‘nieuwe Belgen-reeks’ 0032 op Eén tot en met de reality-serie Allez allez Zimbabwe op VTM. Een achtkoppige jury van allochtone mediagebruikers koost uitiendelijk voor de VRT en de ploeg van Man bijt hond.

 De interculturele TV-prijs is een nieuwigheid in het leven geroepen door het Minderhedenforum – een samenwerkingsverband van 700 allochtone verenigingen in Vlaanderen. Zij willen TV-makers aanmoedigen om allochtone Vlamingen meer maar ook beter in beeld te brengen.

Het programma van Woestijnvis kreeg de prijs in het bijzonder voor de reportage Hemels verblijf, daarin werden vluchtelingen die kerkasiel kregen, geïnterviewd over de religieuze kunstwerken in hun nieuwe omgeving. De prijsuitreikers vonden deze reportage exemplarisch voor de aanpak van Man bijt hond zegt de coördinatrice Naima Charkaoui. Het programma brengt diversiteit in beeld zonder expliciet op de etnische afkomst te focussen. Vier van de zeven nominaties zijn overigens voor commerciële omroepen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: