Wilders zoekt weer controverse

13 12 2007

De Nederlandse controversiële politicus Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid) werkt aan een film over de Koran. De Nederlandse regering is echter bang voor mogelijke reacties in binnen- en buitenland.

Begrijpelijk als je weet dat de populistisch-rechtse politicus met zijn film wil tonen dat de Koran ‘een verschrikkelijk en fascistisch’ boek is dat mensen inspireert tot ‘verschrikkelijke’ daden.

Het is duidelijk dat de politicus niet nadenkt of wil nadenken over de beledigingen die hij uit en de reacties die hij zal oproepen met zijn film. Hoewel hij stellig beweert dat beledigen niet zijn doelstelling is.

Het Nederlandse kabinet heeft alvast maatregelen genomen voor het geval de film tot maatschappelijke onrust leidt. De overheid wil duidelijk geen herhaling van de gebeurtenissen met Theo van Gogh en de Somalisch-Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali.
De film zou in januari op tv komen, maar de publieke omroepen lieten woensdag weten vooralsnog niet benaderd te zijn door Wilders.

Partij voor de Vrijheid. Welke vrijheid? De vrijheid om onbeperkt te beledigen?

Advertenties

Acties

Informatie

One response

31 12 2007
Willem Kruithof

Hulde aan onze koningin!
In haar Kersttoespraak tot ons volk sprak onze Koningin Beatrix over ‘grofheid in woord en daad’. En wie reageert als door een wesp gestoken: Geert Wilders
Wilders is niet zomaar een Nederlander met een mening. Hij is een beroeps-politicus en 2e kamerlid en van hem mag gevraagd worden dat hij zich verantwoordelijk opstelt en mensen of groepen niet bij voortduring op hun te ziel trappen.
Volgens Wilders was de Kerstboodschap van onze vorstin een ‘politieke toespraak’, gericht tegen zijn Partij voor de Vrijheid. Kennelijk heeft de PVV-leider last van een kwaad geweten, anders had hij zich niet zo vreselijk betrapt gevoeld door de kerstwoorden van onze Koningin.

Het wordt tijd dat Wilders en zijn aanhangers duidelijk wordt gemaakt dat de meeste Nederlanders een samenleving voorstaan waarin mensen op basis van respect met elkaar samenleven en met waardering voor elkaars identiteit en met een open vizier willen leren van verschillende religieuze en belevingen en gewoonten!
Wilders veroorlooft zich alles tegen iedereen te zeggen. Maar zodra iemand iets terug zegt en dit kamerlid vermoedt dat het op hem slaat, roept hij dat zijn tegenstander verboden moet worden, de mond gesnoerd moeten worden, of het land moeten worden uitgestuurd of moeten worden afgeschaft. Een dergelijke houding vloekt met de naam van zijn partij.
Hulde voor onze koningin, ( als woordvoerder van ons volk) voor de ontmaskering van Wilders!
Wilders zegt dat hij staat voor algemeen belang maar breekt intussen af wat Nederland tot Nederland gemaakt onze solidariteit, onze tolerantie , vrijheid van godsdienst en nu zelfs ons koningshuis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: