Verschillende Maten op Cultuurmarkt 2007

24 08 2007

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) en de Universiteit voor het Algemeen Belang (UAB) presenteren op de Cultuurmarkt in Antwerpen de video Verschillende Maten. Het project won in 2006 de Vredesprijs van de provincie Antwerpen.

De video wordt om 12 en 15 uur getoond. Bovendien kan je Verschillende Maten in loop bekijken op het Steenplein aan de HVV-stand.

UAB:
In Antwerpen gaat het zoals in andere steden: in dezelfde buurt wonen mensen afkomstig uit verschillende landen, die thuis een andere taal spreken, een andere godsdienst belijden, andere overtuigingen en gewoonten hebben. Jammer genoeg hebben heel wat volwassenen het moeilijk om met buren of collega’s om te gaan die ‘verschillend’ lijken.

Er zijn ook jonge mensen, zeg maar 16, 17, 18 jaar, die het wat dat betreft beter doen dan vele volwassenen. Met twee, drie, vier… jongeren van verschillende afkomst ontmoeten ze elkaar in de buurt of op school, brengen samen een deel van hun vrije tijd door, interesseren zich voor elkaar, sluiten vriendschap. Mooie ervaringen om als toekomstige volwassenen in de samenleving te staan.

Die jongeren, die vrienden willen we graag leren kennen en aan het woord laten. En hopelijk ook een voorbeeld aan nemen. Met die filosofie hebben we vriendengroepjes uit verschillende scholen en hoeken van de stad en dus van het meest divers pluimage voor camera en microfoon geplaatst om hun ervaringen en visie te delen over het feit dat ‘verschillen’ geen hindernis hoeven te zijn voor vriendschap.

Hoe beleven ze hun vriendschap? Zijn verschillen van belang? Wat kunnen en willen ze samen doen? Maken hun families, andere vrienden of de school het gemakkelijk of juist moeilijk? Hoe zien zij de toekomst? Wat verwachten zij van hun omgeving? Welk verband bestaat er tussen hun identiteit en de kwaliteit van hun relatie? Hoe kunnen interculturele vriendschappen meer kansen krijgen?

Met de aangesproken jongeren werd een onderzoekstraject afgelegd dat op 30 september een eerste publiek toonmoment zal kennen. Reserveer alvast 30 september in uw agenda voor de première van de film, tentoonstelling, optredens, brunch, debat en ontmoeting.

In een volgende stap gaan we voor verruiming naar betrokken partners, scholen, ouders, beleidsmensen en proberen we meer jongeren te bereiken… Scholen en jeugdorganisaties krijgen met dit onderzoeksproject materiaal en een prima gelegenheid om net- en vakoverschrijdend aan de slag te gaan rond de universele thema’s van vriendschap en/in verscheidenheid.

HVV steunt Mobile School

Naast Verschillende Maten, presenteert HVV nog andere activiteiten en acties, waaronder HVV steunt Mobile School. Meer hierover lees je hier.

Cultuurmarkt 2007 te Antwerpen
Vanaf 11 uur.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: