KUL en Vaticaan: een welgemeende fuck you?

14 08 2007

Rector Marc Vervenne van de KULeuven mag op veel belangstelling van de paus rekenen. Hij werd al twee maal uitgenodigd – lees: op het matje geroepen – door het Vaticaan om te spreken over biomedische kwesties als stamcelonderzoek op embryo’s, vruchtbaarheidsbehanddelingen of euthanasie.

Bij de voorstelling van het strategisch plan van de KUL voor de komende 5 jaar liet rector Vervenne echter duidelijk verstaan dat schoenmaker Ratzinger best bij zijn leest blijft. “Het zou goed zijn als Rome wat vaker gebruik zou maken van de kennis en deskundigheid van de onderzoekers in hun eigen katholieke universiteiten om grondig van gedachten te wisselen over hun standpunten rond het beginnend en eindigend leven.” zegt Vervenne.

De KUL riskeert met deze houding haar erkenning van katholieke universiteit te verliezen. Alles laat echter vermoeden dat de RKK opportunistisch genoeg is om het niet zo ver te laten komen. Mits het nodige spinnen en semantische inventiviteit zal er heus wel een oplossing gevonden worden “waar beide partijen zich kunnen in terugvinden” (bs).

Advertenties

Acties

Informatie

One response

19 08 2007
Floris A

Beste, Betreffende Leuven KUL.
De Kul zal toch ondergeschikt blijven, de macht ( financieel) van het Vaticaan is te groot, en de essentie van het onderwerp te belangrijk.
Met de genetica krijgt de mens inzicht op zijn eigen zelf, en zal hij in de toekomst de mens veranderen, verbeteren , in een woord de mens is god geworden.Het fundement van het Vaticaan is bloot gelegd als bedrog.God bestaat niet en het is de reden en de logica welke stilaan de kennis is aan het veroveren.
Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: