Islamitische partij wint verkiezingen in Turkije

14 08 2007

De islamitische AKP van premier Erdogan heeft overtuigend de Turkse parlementsverkiezingen gewonnen. De verkiezingen werden vervroegd uitgeschreven, omdat het Turkse leger zich niet kon verzoenen met de mogelijkheid dat AKP-coryfee Abdullah Gül staatshoofd zou worden.

Het Turkse leger waakt over het strikt seculiere karakter van Turkije en botste met de islamitische aspiraties van Gül. Premier Erdogan benadrukt dat hij Turkije niet tot een shariastaat wil ombouwen. Hamas was er als de kippen bij om Erdogan te feliciteren en zag de overwinning als een revival van het islamisme. Waarom de media ook de felicitaties vanwege het Vaticaan zo uitvoerig belichtten, is ons een raadsel.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

28 09 2007
josiane lefèvre

Door deze overwinning heerst in het westen nog sterker het beeld dat Turkije homogeen islamitisch is. Wanneer ik met mensen praat over turkse atheïsten zie ik meestal sterke verbazing. Misschien moeten we er werk van maken om atheïsten in Turkije meer aan het woord te laten. Weten jullie of er binnen Iheu een Turkse vereniging actief is ?

6 11 2007
Sonja Eggerickx

Helaas Josiane! In IHEU is geen enkele Turkse vereniging actief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: