Prijs Vrijzinnig Humanisme en dikke kussen voor Jaap Kruithof

25 06 2007

Jaap Kruithof heeft op donderdag 21 juni in het Wereldculturencentrum Zuiderpershuis de Prijs Vrijzinnig Humanisme ontvangen uit handen juryvoorzitster Marianne Marchand en Rik Pinxten, voorzitter van HVV. “Voor mij is het een grote eer in het gezelschap te vertoeven van eminente intellectuelen als Leo Apostel en Hubert Dethier, die deze prijs ook mochten ontvangen”, vertelde de filosoof in zijn dankwoord.

Zo’n 350 aanwezigen woonden avond bij. Foto’s door Hendrik Braet vind je hier. Een beeldverslag van Indymedia vind je hier.

In zijn laudatio prees prof. dr. M.S. Ronald Commers Kruithof voor zijn jarenlange inzet voor het Humanistisch Verbond, de progressieve beweging en voor de oprichting van de studierichting Moraalwetenschap: toen een primeur.

“Er zijn weinig mensen te vinden in vrijzinnig Vlaanderen die meer denken en doen, engagement en moed, en scherpzinnigheid en uitgesproken vrijzinnig humanisme in zich verenigen dan Jaap Kruithof dat doet”, weet ook Rik Pinxten. “Het zat er dan ook aan te komen dat hij de grote Prijs Vrijzinnig Humanisme moest krijgen.”


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: