Stadsklap moet drempelvrees doen overwinnen

14 05 2007

In het initiatief Stadsklap moeten Antwerpenaars en nieuwkomers met elkaar praten om elkaar te leren kennen. De gesprekken passen binnen de lessen maatschappelijke oriëntatie van het inburgeringstraject van de stad.

Deze strategie, waarbij over alledaagse zaken, vooroordelen etc. wordt gepraat, is wellicht interessanter dan het schermen met een lijst van Belgische normen en waarden “waaraan nieuwkomers zich moeten houden”. Ze is immers interactief, laagdrempelig en nuchter.

De stad heeft zelfs een vrijwilligerswerking opgezet, waarbij inburgeraars met die vrijwilligers op stap kunnen naar een zelfgekozen plek.

Leuk is ook nog de diversiteit van de groepen: vrijwilligers komen uit alle leeftijdscategorieën, oud en jong. En ook de nieuwkomers zijn van allerlei pluimage. Eens het ijs gebroken is, ontstaan vaak toffe gesprekken en discussies, en het moet niet altijd over de clichés gaan – want die was iedereen al lang beu.

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

17 05 2007
Willy Raats

Ik ben geïnteresseerd om deel te nemen aan de actie Stadsklap. Wil iemand mij informeren hoe en wanneer ik kan deelnemen.

21 05 2007
24 08 2007
Mazungumzo organiseert 2x Stadsklap « Talk of the Town

[…] – Antwerpse Regenboogkoepel (HRH-ARK) organiseert in het Atlasgebouw (Carnotstraat) twee keer een Stadsklap. ‘Nieuwkomers’ en ‘oudgedienden’ moeten zo elkaar beter leren kennen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: