Neuspiercings not done

10 04 2007

Onlangs ging het verbod op uiterlijke symbolen voor het Antwerpse stadspersoneel in, via een officiële dienstnota. Die nota verbiedt ,,uiterlijke symbolen van levensbeschouwelijke, politieke, syndicale en sportieve overtuiging tijdens de werkuren”. Naast hoofddoeken kunnen ook kruisjes, keppeltjes, tulbanden, en tekentjes voor het goede doel zoals hiv-speldjes, kentekens voor serviceclubs niet langer.

De negatieve reacties op deze regels blijven eerder beperkt.  Toch dreigt de vakbond ACV met acties voor de hoofddoek, omdat ze het een middeleeuwse maatregel vindt, die overigens bijna nergens anders voorkomt in België.  Ze zegt dat ze tientallen klachten ontving van moslima’s over de hoofddoek, vooral bij de kinderverzorgsters, in de districtshuizen, bij de inburgeringdiensten en bij de loketten voor asielzoekers moeten ambtenaren hun hoofddoek afdoen.

HVV vindt de discussie interessant, en vergelijkt graag met Gent. De specialisten daar ook mee, en uiterlijke symbolen van levensbeschouwing zijn er wel toegelaten. Gouverneur van Limburg en voormalige sp.a-voorzitter Steve Stevaert pleitte in De Morgen van 3 maart 2007 ook al voor een open houding naar levensbeschouwing. Hij schuwt godsdienst niet, en pleit zelfs voor godsdienstlessen op school. “Daar kan het scheppingsverhaal van Adam en Eva in alle vrijheid onderwezen worden. Maar van de lessen biologie en geschiedenis blijft men af.” Het volledig interview met Stevaert kan je in pdf bekijken.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: