Toch legalisering abortus in Portugal

21 03 2007

De Portugese premier José Socrates zet de liberalisering van de abortuswetgeving toch door. Hij zal het parlement vragen de wet goed te keuren.

Volgens officiële resultaten steunde zondag elf februari 53,9 procent van de deelnemers aan een referendum het voorstel om abortus in de eerste tien weken van de zwangerschap legaal te maken. Maar omdat slechts 43,6 procent van de stemgerechtigden zijn stem heeft uitgebracht, is het referendum niet geldig. Voor een geldige volksraadpleging is een opkomst van ten minste 50 procent noodzakelijk.

Portugal heeft een van de strengste abortuswetten van Europa. Abortus is alleen mogelijk als het leven van de vrouw in gevaar is, de foetus ernstig is misvormd of als er sprake is van een zwangerschap door verkrachting. In 1998 stemden de Portugezen ook al in met een referendum over een liberalisatie van de abortuswetgeving. Toen stemde nog 51 procent tegen een vrijere abortuswet.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

14 05 2007
Humanieuws » Blog Archive » Mexico-stad legaliseert abortus

[…] In Mexico-stad is abortus sinds dinsdag 24 april niet langer verboden. Het parlement van de stad heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat vrouwen toelaat een zwangerschap tot in de twaalfde week te onderbreken. De wet geldt enkel voor de Mexicaanse hoofdstad. Nu de rest van het land nog… […]

14 05 2007
Humanieuws » Blog Archive » Eindelijk abortuswet in Portugal

[…] De Portugese president Anibal Cavaco Silva heeft dinsdag 10 april de nieuwe abortuswet geratificeerd. Die wet maakt abortus mogelijk tot in de tiende week van de zwangerschap. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: