Leuven geeft kansarme leerlingen een buddy

21 03 2007

De Leuvense secundaire scholen geven aan kansarme leerlingen vanaf volgend schooljaar persoonlijke begeleiding. Schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani (Spirit) werkte een buddy-systeem uit waarbij studenten tijdens hun stage als begeleider optreden van kansarme scholieren.

De buddy’s/studenten die een lerarenopleiding volgen aan de Katholieke Hogeschool Leuven, Groep T of de KU Leuven – steunen de leerlingen in hun problemen en motivatie. Concreet krijgen de leerlingen vier uur begeleiding per week: bijles (studiemethode) en training van hun motivatie, zodat ze vlotter een diploma behalen kunnen.

Schepen Ridouani baseert zijn project op het voorbeeld van de multiculturele vereniging Horizon. Vrijwilligers van deze vereniging begeleiden na de schooluren al langer kansarme jongeren in het Koninklijk Atheneum De Ring, met succes. Ridouani ziet het project als een aanvulling op het GOK-decreet (Gelijke Onderwijskansen).

Hij is ervan overtuigd dat iedereen wint bij deze aanpak: de ouders, die gratis intensieve begeleiding voor hun kinderen krijgen; de studenten Lerarenopleiding die diversiteit in de praktijk leren kennen; de scholen, die deels ontlast worden. De stad hoopt op termijn het project ook in de basisscholen in te voeren.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: