Vrijheid van meningsuiting, behalve voor wie een andere mening heeft

15 02 2007

Als woordvoerder van een vereniging die openlijk het recht op abortus en euthanasie promoot, moet ik volgens het Vlaams Belang vrezen voor mijn job. Deze partij wil namelijk verenigingen die het recht op abortus en euthanasie verdedigen, financieel droogleggen.

Op 19 september lanceerde de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) een Rode Driehoek-campagne om steun te geven aan de 3 op 4 Vlamingen die niet extreem-rechts stemmen, maar die door het mediatieke geweld van het VB een beetje weggedrumd worden. In de begeleidende folder geven wij een aantal argumenten om democratisch te stemmen. Eén daarvan is dat extreem-rechts de Vlaming het recht wil ontzeggen op zelfbeschikking door abortus en euthanasie te verbieden.

Ik heb inmiddels de website van het VB bezocht en vastgesteld dat het de leuze van Poincaréhet denken mag zich nooit onderwerpen… – misbruikt om het recht op vrije meningsuiting te verdedigen. Ik zou echter willen vragen waarom het VB die vrijheid dan zo eenzijdig interpreteert? Waarom ontzegt het mensen die lijden het recht om waardig uit het leven te stappen? Getuigt het niet van een overdaad aan politieke correctheid om zo belerend met het vingertje te zwaaien? Moet deze partij mensen in individueel-ethische kwesties echt zo bij het handje nemen?

Het staat het VB vrij om een conservatieve bondgenoot te vinden in de persoon van kardinaal Danneels in de strijd tegen euthanasie. Maar in de vrijzinnig humanistische beweging zal het nooit een bondgenoot vinden. Integendeel, onze Rode Driehoek campagne loopt rustig verder. Tot na de federale verkiezingen. Want vrijzinnigen weten waarom.

Björn Siffer
Woordvoerder HVV

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: