Nieuwe studiefinanciering goedgekeurd

24 01 2007

Het voorontwerp van het decreet over studiefinanciering van Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) is door de Vlaamse regering goedgekeurd. Het decreet voorziet onder meer in de invoering van een gezinsdossier. Daardoor zullen familiale gegevens beter gebundeld worden, waardoor administratieve overlast bij het toekennen van een beurs vermeden wordt.

Tegelijkertijd worden de toelagen voor het secundair onderwijs hoger, komt er op termijn een beurs voor kinderen in de basisschool en stijgt het aantal beursgerechtigden in het secundair van 72.000 vorig schooljaar naar 273.000 in het schooljaar 2008-2009.

Het decreet regelt ook de studiefinanciering in het hoger onderwijs. Vooral het feit dat de inkomensgrenzen en de bedragen niet stijgen, is een doorn in het oog van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS).

“Hoewel een studie van de Universiteit Antwerpen aantoonde dat, hoewel het systeem an sich wel werkt, veel te weinig mensen recht hebben op een beurs én je al onder de armoedegrens moet zitten om een volledige beurs te krijgen, verandert Vandenbroucke niks. Ervoor zorgen dat meer studenten in het hoger onderwijs recht hebben op een beurs is nochtans een belofte die in het regeerakkoord staat”, stelt de VVS.

Bron: ‘Nieuwe studiefinanciering goedgekeurd’ door Kim Herbots in De Standaard van 16/12/06

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: