Toenemend racisme aan de kaak gesteld

6 10 2006

Het toenemend racisme in Europa richt volgens het European Network Against Racisme (ENAR) vooral de pijlen op moslims en Romagemeenschappen.

Daarnaast hebben ook andersgelovigen, minderheden en allochtonen in het algemeen, meer last van discriminatie en racisme.  Op de werkvloer, in het onderwijs (segregatie) heerst steeds meer racisme, en ook de media treffen schuld.

Gezien hun kwetsbare positie lijden veel arbeiders zonder papieren, hard in dit vijandige klimaat.

Vooral de associatie tussen islam en terrorisme is bij de bevolking intussen sterk ingebakken.

ENAR stelt dat oude taboes op racisme stilaan verdwijnen en ook België toont zich meer gevoelig voor racisme.  Het Europese asielbeleid moet het in de analyse van ENAR overigens ook ontgelden: er is veel aandacht voor veiligheid maar weinig voor mensen.

De campagne van HVV ‘Kwestie van overleven. Geen stem voor extreem-rechts’ wil mensen ondersteunen en informeren in de strijd tegen extreem-rechts.  Wie de rode driehoek – een symbool dat in de Tweede Wereldoorlog politieke tegenstanders en leden van het verzet droegen en nu symbool van politieke vrijheid, uit zich als aanspreekpunt.  Op www.rodedriehoek.be kan je de argumenten nalezen, en online het gouden boek ondertekenen.

Sympathisanten kunnen de folder en de driehoek aankopen voor 1 euro bij HVV, ook voor verdere distributie kun je terecht bij HVV. Mail naar rodedriehoek@h-vv.be of bel naar 03 233 70 32.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: