Ook geld nodig voor zachte geneeskunde

6 10 2006

Terwijl de VLD vreugdekreten slaakt over het goeddraaiende medisch toerisme naar ons land, en ook toegeeft dat enkele correcties nodig zijn waaraan in een werkgroep wordt gesleuteld, maakt De Morgen de opmerking dat er misschien iets niet helemaal klopt met de perceptie terzake.

De onbestaande wachtlijsten en expertise van artsen mogen dan wel zorgen voor grote aantrekking op zieke medeburgers uit andere landen, intussen heeft de overheid toch maar weinig geld veil voor de zachte geneeskunde, waarin de winstreturn natuurlijk veel kleiner is, maar waarin evengoed veel mensen het recht op goede zorgen verdienen.

De palliatieve zorgen hebben het al mogen horen, maar hoe kan een overheid zich onschuldig in de handen wrijven en werken aan “patiëntenmobiliteit” terwijl ze eigenlijk maar weinig geld investeert in de bejaardenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuisverzorging en jeugdpsychiatrie?

België scoort inderdààd slecht wat bredere zorgverlening betreft.  Meer aandacht en geld (ook betere loonsvoorwaarden) voor deze kant van de sector zou de regering dan ook sieren.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: