Keniaanse bisschop in de weer tegen de evolutieleer

6 10 2006

In Nairobi kunnen sommige plaatselijke kerkleiders niet omgaan met de tentoonstelling ‘De oorsprong van de mens’. De kerkleiders eisen zelfs dat de beenderen en schedels van een van de belangrijkste tentoonstellingen ter wereld over menselijke fossielen wordt verwijderd.  Want jonge Afrikanen mogen niet denken dat de mens afstamt van deze aapmensen.

De geestelijken zien de tentoonstelling, met prehistorische vondsten uit Afrika, als een regelrechte promotie van Darwins evolutieleer.  Bisschop Boniface Adoyo is de lansdrager van de ‘tegencampagne’ en noemt de evolutieleer een ‘belediging’ voor christenen en ‘gevaarlijk voor jongeren’.

Het initiatief van de bisschop zorgt in elk geval voor een fel debat tussen wetenschappers en gelovigen in het land. Richard Leakey, de zoon van enkele van de paleontologen die de fossielen ontdekte, spreekt over een poging om gezonde wetenschap te weren.

Voor hem kan het niet dat net Kenia, waar heel veel vondsten over de oorsprong van de mens werden gedaan, zich verzet tegen de evolutietheorie.

Afrika heeft al langer te lijden onder kerkleiders die uit hoofde van hun geloof baarlijke nonsens verspreiden.  Dat condooms niet helpen tegen beschermen tegen het HIV-virus bijvoorbeeld, of dat condooms simpelweg verboden moeten worden.  De AIDS-pandemie in Zwart-Afrika neemt intussen echter wel steeds schrikwekkender proporties aan.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: