Vermassen en de mens

31 07 2006

In een interview in Knack laat de bekende strafpleiter Jef Vermassen even zijn licht schijnen over de invloed van de media: “De media serveren een vertekend beeld van de mens. We zien die goedheid niet, we zien alleen het negatieve: de mens als concurrent, de mens als misdadiger, de medemens als tégenmens.

En zo krijgen we de boodschap dat we voor onszelf moeten leven. Een boodschap die haaks staat op onze essentie.” De media zijn met andere woorden gericht op sensatie, bloed, geweld,… Het is een tendens waartegen HVV zich al langer verzet, onder andere met de tentoonstelling Een haar in de ether? en met het oprichten van mediawatchgroepen. Ook in de toekomst zullen we de media kritisch blijven volgen.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

1 08 2006
moondiva

Met alle respect voor jullie standpunt i.v.m. de media maar na zijn uitspraak in de zaak Vincent Martin (de gerechtspsychiater die veroordeeld werd voor seksueel misbruik van patiënten) dat de slachtoffers ‘niets tegen hun zin hebben moeten doen’ vind ik meester Vermassen niet echt een voorbeeld.

Men kan gelijk welke studie over seksueel misbruik erop na slaan om te weten dat het in dergelijke situaties gaat om machtsmisbruik en in gevallen zoals dit dan nog door iemand die gezag uitoefende over de slachtoffers (als ‘hulpverlener).

Dergelijke uitspraak is een kaakslag voor de slachtoffers in kwestie die, in tegenstelling tot V. Martin, levenslang ‘hebben gekregen’.

Als ik lees in welke zaken hij de laatste jaren strafpleiter was is het me helemaal niet duidelijk op welke basis J. Vermassen zaken aanneemt en welke lijn hij hierin trekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: