Information overload leidt tot wantrouwen

25 07 2006

Volgens een onderzoek van Living Tomorrow en InSites Consulting voelt 40 procent van de Belgen zich overspoeld met informatie. Internet blijkt de eerste plek te zijn waar Belgen op zoek gaan naar informatie, ook al stelt 80 procent (!) zich vragen bij de betrouwbaarheid van de informatie die op het net te vinden is.

De onderwerpen waar de Belg het meest in geïnteresseerd is zijn verkeersinformatie, milieu en gezondheid. Interessant is ook dat negen op de tien consumenten graag beter op de hoogte zouden zijn over gestelde diagnoses en bijwerkingen van medicatie.

Het is positief dat zoveel mensen op een meer kritische manier met informatie willen omgaan. We worden inderdaad dagelijks gebombardeerd met informatie en het is dan ook van belang dat we die informatie op een kritische manier benaderen. Goede informatie is te belangrijk om er niet naar te streven en het stelt ons bijvoorbeeld in staat om op een doordachte manier keuzes te maken in het leven. Kritisch omgaan met informatie is dan ook een belangrijk punt in het beleidsplan van HVV waar we in de toekomst zullen blijven rond werken.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: