Meer geld voor time-out moeilijke leerlingen

12 07 2006

De Vlaamse regering trekt de middelen voor begeleiding van moeilijke leerlingen op tot meer dan 1 miljoen euro. Naast lange projecten komt er zo ruimte voor kortere begeleiding in de school zelf.

De langere time-outprojecten bestaan al een tijd: kinderen die veel problemen veroorzaken op school of erg gedemotiveerd zijn, worden drie tot zes weken uit de schoolomgeving gehaald en intensief begeleid. De bedoeling is dat ze daarna weer bij het normale onderwijs kunnen aanknopen. Het aantal plaatsen wordt opgetrokken van 100 tot 182. “Dat kan zonder extra middelen, gewoon door het geld beter te besteden”, zegt Ward Verhaeghe, woordvoerder van minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke.

Die plaatsen zijn verdeeld over zes locaties, met specifieke aandacht voor de provincie Antwerpen. Het departement Onderwijs trekt nog eens 600.000 euro extra uit voor korte time-outprojecten. Daarbij blijft de moeilijke leerling op school, al kan hij wel tijdelijk uit de klas verwijderd worden. Via ‘herstelgerichte acties’ wordt de relatie op school verbeterd.

Gespecialiseerde vzw’s worden ingeschakeld. Jaarlijks zullen 645 leerlingen er een beroep op kunnen doen.

Bron: ‘Meer geld voor time-out moeilijke leerlingen’ door Liesbeth Van Impe in De Morgen van 4/7/06

Advertenties

Acties

Informatie

One response

14 07 2006
moondiva

ik veronderstel dat de time-out leerlingen dan vorming krijgen (sociale vaardigheden, maatschappelijke vorming, gedragstherapie,…).

hopelijk (maar dat is misschien een overbodige vraag) vergeet men niet ook naar mogelijk achterliggende redenen te zoeken van dat ‘moeilijke’ gedrag. het blijkt wel eens meer dat onhandelbare jongeren met eenprobleem worstelen (al dan niet van familiale oorsprong) dat niet wordt onderkend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: